HIL - Skeid 4-4

Åpningskampen for kunstgresset på Harstad stadion gikk mellom HIL og det da kommende 1. divisjonslaget Skeid. Resultatet mot storfavoritt Skeid ble uavgjort 4-4.

Åpningen ble også markert med innslag av håndball, turn, tennis, badminton, volleyball og bueskyting.

Hovedkampen ble dømt av byggekomiteformann og forbundsdommer Bjarne Moen. På linjene gikk Tor Linbøl, HIL og Holger Rødberg, Landsås. Tilstede på åpningen var formann i Norges Idrettsforbund , Ole Jocob Bangstad, og presiden i NFF, Einar Jørum. I tillegg var det til stede representanter fra blant annet STUI og Harstad kommune.

Flere tidligere lagkammerater møttes i åpningskampen. Harstad-gutten Trygve Bornø på Skeid spilte tidligere sammen med både Øystein Ness og Bjørnar Normann. Motsatt vei spilte Terje Nikolaisen for Skeid i 1974, da klubben ble cupmester. Også Jan Sigurd Ervik og Trond Rogde har vært innom Skeid.

Trygve Bornø var Harstad-gutten som spilte på Skeid i den historiske åpningskampen for den første kunstgressbanen i Norge. Her et bilde av en yngre Bornø.

HIL

Øystein Ness
Ole Viggo Walseth
Ole Kristan Erlandsen
Per Arne Nergaar
Ivar Liland
Bjørnar Normann
Ottar Jakobsen
Terje Nikolaisen
Jan Sigurd Ervik
Trond Rogde
Per Walter Ingebrigtsen
-Innbyttere var Torbjørn Lund, Kåre Rasmussen, John "Kid" Andersen, Per Høgmo og Viggo Bendiksen.

Skeid

Nikolai Venedik
Steve Low
Trygve Bornø
Steinar Amundsen
Eivind Garberg
Bjørn Skjønsberg
Odd Pedersen
Steinar Thue
Erik Pehrsson
Kai Arild Lund
Harrt Karlsen
-Innbyttere var Tor Arne Løkke, Per Kåre Hagen, Morten Vinje og Freddy Eriksen.

HIL var fult på høyde med Skeid spillemessig. Ikke ufortjent at Terje Nikolaisen ordnet ledelse til hjemmelaget tidlig i kampen. Snakk om åpning! Utligningen til Skeid kom dessverre på selvmål. Ballen traff John "Kid" Andersen i hodet etter en corner, og spratt i mål. 1-2 sørget Bjørn Skjønsberg for. 2-2 kom ved Ottar Jakobsen. Så langt hadde lagene scoringsmessig fulgt hverandre som to skygger.

2-3 til Skeid ble det ved Kai Arild Lund. Det ble også pauseresultatet. Da Erik Pehrsson noen minutter ut i andre omgang ordnet 2-4 til Skeid, trodde nok flere på tribunen at HIL hadde gjort sitt. Men HIL og Jan Sigurd Ervik kom tilbake og pyntet på stillingen. Nå stod det 3-4. Trond Rogde fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 4-4 bare 5-6 minutter før slutt. Scoringen utløste en enorm jubel fra mange harstadværinger på en trang og velfylt tribune. Flere måtte nå belage seg på å lete etter både paraply og hatt.

I underkant av 4.000 tilskuere trosset sludd og regnbyger for å overvære denne historiske begivenheten. Og publikum fikk full valuta for pengene. Kampen var både fartsfylt og dramatisk, og kanskje en av HILs beste kamper denne sesongen. Stemningen på tribunen var til å ta og føle på.