-Spennende overgang

-En spennende overgang og en spennende spiller, sier HILs leder Rolf Olsen(bilde) om Emir Janjos sin overgang fra FC Sarajevo til Harstad Idrettslag. Det er HILs sportssjef Per Ivar Staberg som har fremforhandlet kontrakten i Sarajevo de siste dagene.

-Vi ahr et ungt lag med flere spilleresom tross sine 20 år har to-tre år på A-laget. De er på spranget til å slå ut i full slomst. For dem og laget er det viktig å ha standarder å måle seg mot på hver eneste trening. Slik blir dem og laget bedre. Are Brodtkorp, Martin Kaarby og Jim Johansen er tre slike eksempler på årets lag.

-Er Emir en dyr spiller?

-Han har en markedsverdi på 250.000 Euro på de internasjonale listene. Vi har en helt annen type avtale med FC Sarajevo uten at jeg vil gå i detaljer. Emir har ikke stilt høye personlige krav - da hadde vi vært ute av bilde. Han tror på oss og på at HIL kan være et springbrett til større klubber i løpet av en sesong eller to. Og vi er overbevist om det samme. Alle DVD-er og videoer har har overbevist vårt sportslige apparat om at Emir en en klassespiller som vil nå langt i norsk fotball.

-Hva er grunnen til at han tror på HIL?

-Vi har levert en rekke gode spillere oppover i systemet de siste årene. Jeg kan nevne Erlend Stenberg til TUIL, Erik Lamøy til TUIL, Degerfors og Sandefjord, Runar Normann til LSK og Coventry, Leo Olsen til TIL, TUIL og Hønefoss, Ivar Andreas Forn til Glimt, Jim Johansen til Strømsgodset, Thomas Bendiksen til Rangers. Vi kan utvikle spillere og slipper de videre til bedre nivåer når tiden er moden.

-Og Emir blir den neste?

-Først må han få oppholdstillatelse, dernest bidra i kampen for å gjøre forhåndstipsene om nedrykk til skamme. Vi har flere unge som både har talent og er treningsvillig, men vi må nok ha flere nye. Jim gikk som kjent til Strømsgodset og Martin Kaarby og Jostein Kajander er i tenkebosen og Fredrik Johansen er flyttet til Trondheim,sier han.